Koskenjalan Galleria 2004 - 2006

2 0 0 6

26.5.-16.6. Kohtaamisia – Öljy- ja akryylimaalauksia - Tuija ja Susanna Seriola sekä Elina Salo


Tamperelaiset Feenix-ryhmäläiset Tuija ja Susanna Seriola sekä Elina Salo sanovat töidensä keskustelevan hyvin keskenään ja että ne ovat riittävän erilaisia tukemaan toisiaan

17.6.-7.7. Havaintoja - Puupiirroksia - Maija Kumpulainen-Sokka


Jyväskyläläisen graafikon Maija Kumpulainen-Sokan näyttelyssä hehkuvat värikylläiset puupiirrokset.

8.7.-28.7. Silmän satoa - Piirroksia ja maalauksia - Seppo Syrjä.


Ylöjärvellä asuva Seppo Syrjä on juupajokelainen juuriltaan ja tunnettu kuvittajana sekä Aamulehden pilapiirtäjänä, häneltä on näyttelyssä piirrosten lisäksi myös maalauksia.

29.7.-18.8. Kesä kääntyy – Öljymaalauksia - Eeva Saine ja Sirpa Rintamäki keramiikka- ja pronssiveistoksia


Ikaalislaisten taitelijoiden, Eeva Saineen ja Sirpa Rintamäen yhteisnäyttelyssä keramiikka- ja pronssiveistosten seurana on abstrahoituja maalauksia.

19.8.-7.9. Hetkiä – Öljymaalauksia - Minna Vainio


Auralaisen Minna Vainion öljyväri- ja mustetöissä ovat värit ja tunnelmat pääosassa ja aiheina ihmishahmot tai luontoon viittaavat elementit

8.9.-1.10. - Tarinat kuviksi, kuvat tekstiileiksi. - Ikaalisten Taide- ja Käsiteollisuuoppilaitos


Gallerian syksyn perinteinen taideteollisuusnäyttely on nyt Ikaalisten Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksen järjestämä. Koulun graafisen alan opiskelijat suunnittelivat tarinoista kuvia ja ne siirtyivät sitten tekstiilityön opiskelijoiden käsissä tuftatuiksi tekstiileiksi.

2 0 0 5

28.5.-17.6. - "Syrjässä" maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa - Taina Koskinen, Outi Palonen ja Anne Uunonen

18.6.-8.7. ”Kukat, kenkä ja luonto”- Akvarelleja ja veistoksia - Valerie ja Yrjö Kalveksen yhteisnäyttely

9.7.-29.7. Kolme taajuutta - Kirsti Miilumäki akryylimaalauksia, Jari Männistö lasi- ja pronssiveistoksia sekä Eero Pöyhtäri maalauksia.

30.7.-19.8. Hetki kanssamme on ikuisuus - Raimo Haverinen pienoisveistoksia ja Mikael Härkänen maalauksia

20.8.-9.9. Quilt Rapids - Tilkku ja tekstiili - Finn Quilt ry - Kangasalan kilta - Kesäpäivän kilttaajat

10.9.-2.10. Tavallista taitavammaksi - Kankaanpään opisto.

2 0 0 4

22.5.-13.6.- Sielunmaisemia Suomenselältä.- Suomenselän Taiteilijayhdistyksen jäseniä


Mukana myös Raimo Hirvonen, Arvo Sippola, Anni Soldan-Niskanen, Raili Katajamäki, Terho Hietaniemi, Pirkko Sisko Syrjänen, Olli Manninen, Moona Metsoila, Seppo Haapala, Eero Virtanen, Airi Hanhiniemi, Jouko Heikkonen, Tarja Plukka, Terttu Härkönen, Seija Kaartinen sekä Lauri Uimonen.

15.6.-2.7. Erkki Hirvelä


Jämsäläinen Erkki Hirvelä on tunnettu luontoa tutkivana akvarellistina 1970-luvun alusta lähtien. Hän on saanut vaikutteita minimalismista, joka merkitsi konstruktiisuuden harkittua niukentamista. Hirvelän pääaiheina ovat olleet maisemat, asetelmat ja muotokuvat. Vaikka hänen taiteensa on viime vuosina kehittynyt abstraktiin suuntaan, ei hän ole luopunut esittävästä maalauksesta.

3.-23.7. - "Rakkaani tuli vuorilta"- Paula Nurminen - veistoksia ja maalauksia


"Tekemiseni lähtökohtana on luonto ja sen ihmeellisyys ; mene ulos ja anna luonnon hämmästyttää sinua. Joka päivä jotain uutta ja erilaista. Katson luonnon olevan osa meitä ja meidän osa luontoa. Ihmeellinen luonto ja ihmeellinen ihminen. Teen tietäen luonnon tekevän ja esittävän kaikki hienoimmat taideteokset. En yritäkään kilpailla sen kanssa, vaan teen omien ajatusteni ja tunteitteni suodattamana jotain aivan muuta. Minun näkemykseni luonnosta. Erilaisia näkökohtia luontoon ja ihmiseen. Ajatuksia ihmisenä olosta osana luontoa, ja luonnosta osana meitä.

Ihminen tuntevana olentona. Iloa, valoa ja rakkautta. Niitä soisi olevan enemmän jokaisen ihmisen elämässä. Toivon töitteni tuovan esiin ajatuksia näiden asioiden tiimoilta. Voitaisiin katsella maailmaa uusin silmin. Kaikkien sateenkaaren värien suodattamana. Valossa on kaikki värit. Ilo on mielen valoa. Rakkaus syvintä iloa ja ilo ssaan se tuo valoa kanssaihmisten elämään, luontoon ja koko maailmaan.: )

Näyttelyssäni on töitä viime ja tältä vuodelta. Maisemia Suomesta ja Italiasta, sekä mielenmaisemia. Akvarelleja, pastellitöitä ja monotypioita. Veistoksia materiaaleinaan pääasiassa suomalainen kivi."

24.7.-13.8.- Kenkiä ja kengäntekijöitä. - Koskenjalan Museon 20-v juhlanäyttely


Näyttelyssä on mukana Edward Walleniuksen esittelyn lisäksi suomalaisia kenkätehtaita - Avec-Shoe / Topman, Jalas, Mantere, Pertti Palmroth ja Sievi.

14.8.-3.9.2004 - "Kylä lähtee" - Tuomas Häme - Akvarelleja ja maalauksia


Minua kiinnostaa, miten ihminen muuttaa ympäristöään itselleen sopivammaksi elinympäristöksi. Sehän pohjimmiltaan on pontimena, kun rakennetaan uusia teitä, taloja, tehtaita ja kauppakeskuksia. Järkevä lähtökohta ei merkitse sitä, että tulos olisi välttämättä onnistunut, kuten hyvin tiedetään.

Koskenjalan näyttelyyni halusin kuvata ihmisen kädenjälkiä pohjoishämäläisessä teollisuuskylässä sellaisen kävijän silmin, joka näkee ympäristönsä ulkokohtaisesti, satunnaisena vierailijana. Ikkunat tuijottavat kulkijaa marraskuun kelmeässä valossa. Osa rakennuksista näyttää olevan tyhjillään. Toisista paistava loisteputken valo paljastaa, että sisällä paiskitaan töitä. Raitti on lähes autio. Ravintolassa lounastaa lisäksemme kolmen hengen seurue, joista yksi kantaa sikhipäähinettä.

Useimmat taulut on maalattu vesiväreillä. Niitä on kuitenkin käytetty öljymaalarin tavoin, kerros toisensa päälle, ja välillä entinen kerros on pesty osittain pois.

Näyttelyssä on kaksi työtä aivan erilaisesta ympäristöstä. Ne kuvastavat sitä, miten kaikki alkoi.

Orivedellä Juhannuspäivänä 2004. - Tuomas Häme

4.9.-3.10. Pirkanmaan Lastenkulttuurin juhlavuoden näyttely

- Etusivu
- Uutiset
- English summary
- Linkit
- Museo
- Historia lyhyesti
- Historia laajemmin
- Edward Wallenius
- 2013 Näyttelyt
- 2011 Näyttelyt
- 2010 Näyttelyt
- 2009 Näyttelyt
- 2008 Näyttelyt
- 2007 Näyttelyt
- 2004-2006 Näyttelyt
- Lista näyttelyistä 1985-2010 (PDF)

- Gallerian pohjapiirros
- Koskenjalan rotko
- Ostokset