G A L L E R I A 2009

30.5.-26.6. - ”Kerrostumia” - Liisa Lehtinen - Grafiikkaa ja pienoisveistoksia

Liisa Lehtinen luo ylipäänsä värigrafiikkaa, harvemmin mustavalkoista. Viimeaikaiset työt ovat collagrafiikkaa ja niissä hän on käyttänyt vahvasti väriä yhdistettynä kohopainantaan. Hän on työskennellyt myös carborundum-tekniikalla perinteisten etsaus-akvatinta menetelmien lisäksi. - Teen mieluusti myös puupiirroksia ja niissä leikin myös väreillä. Menetelmiä on mahdollista myös yhdistää ja erilaiset kokeilut tuntuvat kiinnostavilta. Ihminen kuvattuna eri tavoin alkaen naamioista on aina kiinnostava. Työni eivät ole perinteisen realistisia, vaan niissä on vapaa fantasia aina mukana. Alkoipa kuvan rakentamista mistä tahansa, kuva itse vie lopulta mennessään ja se, mitä kuva tuntuu vaativan.

Veistosten materiaalina näyttelytöissä on savi tai paperi. Materiaali on muuttunut ihmishahmoiksi ja naamioiksi. Savi on raakapolton lisäksi ollut mustapolttouunissa, rakupoltossa tai anagamauunissa

27.6.-17.7. Pohjoinen ulottuvuus - Tuomas Häme - Pastelli- ja vesivärimaalauksia

Tuomas Häme kuvaa maalauksissaan paikkoja, jotka eivät yleensä kiinnitä mitään erityistä huomiota ja jotka voisivat olla melkein mistä tahansa Suomesta. Mallina on kuitenkin ollut todellinen kohde, joko konkreettisesti nähtynä tai muistikuvana. Kaiken ylle lankeaa pohjoisen valoisa hämärä.

Tuomaksen kotisivut.

18.7.-7.8. - Väristyksiä - Marjaleena Etula - Akvarelleja, akryylimaalauksia ja kollaaseja

Leenan blogi Hikipisarat

8.8.-28.8. - "Muistojen ja unohduksen arkisto" - Jukka Kinanen - Etsauksia, kollaaseja, maalauksia ja veistoksia


-Olen tehnyt näyttelyssä esillä olevat teokset viime vuosien aikana kuvastamaan erilaisia tapahtumia ja asioita. Muistojen ja unohduksen arkisto on eräänlainen visuaalinen kokoelma kuvallisia tulkintoja omista kokemuksistani ja suhteestani elämään ja taiteeseen yleensä.

-Monen teoksen taustalla näkyy viitteitä antiikin mytologiaan sillä sen monipuolinen ja uskomaton henkilögalleria ja hahmojen kohtalot tarjoavat oivan keinon tämän päivän ihmiselle omien tunteiden ja tapahtumien käsittelyyn. Kuvataiteilijana en osaa aina sanallisesti kuvata tuntemuksiani vaan asioita on helpompi käsitellä kuvan keinoin. Toisaalta taas toisten on ehkä vaikeampi ymmärtää sitä mitä haluan sanoa mutta silloin teokset ilmentävätkin katsojalle niitä asioita joita he niissä näkevät, Jukka Kinanen kertoo.

Hän toiminut pitkään Pekka Halosen akatemiassa erilaisissa tehtävissä.
- Opettaminen on tietysti vuorovaikutusta mutta vuorovaikutustaitojen lisäksi uskottavan taiteen opettajan on tunnettava alansa ilmaisua ja tekniikoita. On hyvä jos edes hitusen ymmärtää taiteen tekemisen sekavaa vyyhtiä. Taiteen tekeminen tarjoaa minulle oivan mahdollisuuden sen selvittämiseen. Oma tekeminen on myös hyvä vastapaino opettamiselle. Opettajana toimiminen on sosiaalista, kuvan tekeminen on yksinäistä.

29.8.-27.9. - Opin tie - Kaappo Lähdesmäki, Jonas Paajanen ja Antti Tapio - Lasiesineitä kouluajoilta

- Etusivu
- Uutiset
- English summary
- Linkit
- Museo
- Historia lyhyesti
- Historia laajemmin
- Edward Wallenius
- 2013 Näyttelyt
- 2011 Näyttelyt
- 2010 Näyttelyt
- 2009 Näyttelyt
- 2008 Näyttelyt
- 2007 Näyttelyt
- 2004-2006 Näyttelyt
- Lista näyttelyistä 1985-2010 (PDF)

- Gallerian pohjapiirros
- Koskenjalan rotko
- Ostokset